Lokal hoppning Tollstad Hästsportklubb, 22 aug 2015

Den 22-23 augusti var det hopptävlingar fö häst på min hemmaklubb i Mantorp som jag tänkte berätta lite om. Men för att förstå min tävlingssituation så måste jag berätta lite bakgrund.

Jag köpte Hektor för 6 år sedan, there när mina döttrar sålt sina hästar för att studera. Jag red på ridskolan som liten och har sedan haft ett långt uppehåll från ridningen. Jag har visserligen  åkt land och rike runt på dressyr och hopptävlingar med mina barn så jag är van vid miljön. Men jag har inte hoppat mycket själv och Hektor är min första egna häst. Hektor var tänkt som en trevlig skogshäst, find men så blev det inte.

Började träna dressyr när jag tröttnat på skogen. Vågade knappast trava över en bom. Men Hektor tröttnade mer och mer på dressyr och jag började på en bomkurs hos Annelie Holgersson i Tollstad. Bomkursen över gick ganska snart till hoppkurs och nu tränar jag hoppning en gång i veckan. Det är Anneli som tjatat på mig att jag skall ut och tävla och jag startade min första clear round 2013. Första hopptävlingen var förra året.

Så var det dags på hemma plan. Åkte ut på fredag kväll och hjälpte till att bygga banan. Jättefina hinder, ny målade bommar, grindar och infångare och en stor del av hindermaterialet och dekorationer var inlånade från banbyggaren Magnus Anderssons (banbyggare bla i  på Göteborg horse show) förening Linköpings Fältritt Klubb. Sov oroligt den natten och tänkte på alla fina hinder och svåra vägar.

Lördag morgon bjöd på strålande sol och helt vindstilla var det. Hektor kändes jätte fin på framridningen pigg och lite bockig. 80cm klassen gick som en dans. Han flög över alla hinder och brydde sig inte alls om alla titthinder. Fin rosett fick vi vid ut gången.

anneke1

Sedan var det dags att gå en ny bana igen 90 cm. Märker att jag som är mycket äldre än övriga startande behöver längre tid på mig för att komma ihåg banan eller så har det med nervositet att göra.

Det var varmt nu i ridhuset på framridningen. Hektor svettas ordentligt i sin vinterpäls. Men väl på banan är han superpigg och framåt. Tyvärr så får vi med oss en bom i ett räcke och det blir 4 fel.

anneke2

Men jag är jättenöjd med dagen. Det var så roligt och vi får massor av ”grattis” och jag kände mig så stolt över min lilla haflinger bland alla stora bruna.

 Anneke Kroonder och Hektor

anneke3

Posted in Hoppning.