EM 2018

HAR DU VAD SOM KRÄVS?

Den 23-25 augusti 2018 är det dags för Haflinger EM i Stadl-Paura, Österrike. För de svenska uttagningarna ansvarar Haflingersport Sverige och Svenska Haflingerföreningen. Alla frågor som rör EM ställs i första hand till Team Swedens officiella facebooksida. De svenska kvalreglerna hittar du här nedan. 

Här finns regler och proposition att läsa på engelska>>

Intresseanmälan

För de svenska uttagningarna ansvarar Haflingersport Sverige och Svenska Haflingerföreningen. Alla frågor som rör EM ställs i första hand till Team Swedens officiella facebooksida. Har du inte Facebook så kan du maila dina frågor till haflingerteamsweden@outlook.com. Grenar som finns representerade på EM är: Hoppning, Dressyr, Körning, Fälttävlan, Trail, Mountain Trail, Reining, Western Pleasure, Western Horsemanship, Ranch riding, Trav, Galopp och Löshoppning.

Är du intresserad av att delta på EM 2018 ber vi dig att skicka in en intresseanmälan via vårt formulär. Vi kontaktar alla som anmält sig inom kort!

Kvalregler till Haflinger EM 2018

Kvalperioden är mellan 2018-01-01 – 2018-06-30. För samtliga grenar gäller kval på lägst lokal nivå. Resultat från Pay & Jump/Pay & Ride eller Clear Round på klubbnivå räknas inte.

Dressyr

Unga hästar 4-6 år (LC-LB gångartsprogram)

Ekipage ska ha genomfört minst två ritter i lägst Lätt B på lokal nivå, med minst 62 % av maxpoängen.

Hästar 6+ (Msv C/LAP1 nivå)

Ekipage ska ha genomfört minst två ritter i lägst Lätt A på lokal nivå, med minst 62 % av maxpoängen.

Svår klass (Msv B nivå)

Ekipage ska ha genomfört minst två ritter i lägst MsvC/LAP1 på lokal nivå, med minst 62 % av maxpoängen.

Fälttävlan

Unga hästar 4-6 år och Hästar 6+

Minst ett av alternativen nedan ska vara uppfyllt under två tillfällen. Kvalregler enligt Breeders för 4-åriga hästar.

  • En fälttävlan H90 alternativt UH90 med minst 60 % i dressyrmomentet, max ett nedslag i banhoppning och terrängmoment utan hinderfel
  • Placering i en fälttävlan H90
  • En TH90 med minst 7,0 i poäng (exklusive tidsfel)

Hoppning

Unga hästar 4-6 år (90 cm)

Ekipage skall ha genomfört minst två grundomgångar minst i 0,90 m lägst lokal nivå med 0 (noll) fel på både hinder och tid i avd B.
Clear Round på lokal nivå får räknas.

Hästar 6+ (95-105 cm)

Ekipage skall ha genomfört minst två grundomgångar en minst i 0,90 m och en minst 100 cm lägst på lokal nivå med 0 (noll) fel på både hinder och tid.
Felfri ritt i avd. B och felfri första runda i 0,90 m respektive 100 cm får räknas.
Clear round på lokal nivå får räknas.

Körning

Unghästar 4-6 år

FEI klass 7. Man ska ha genomfört minst två tävlingar med minst 50% i dressyren och inte varit utesluten.

Hästar 6+

MVS klass. Man ska ha genomfört minst två tävlingar med minst 50% i dressyren och inte varit utesluten.

Western

Ekipaget skall ha två placeringar på lägst D-nivå och för hästar 6 år och äldre ska man ha ridit på stångbett och med enhandsfattning.

WRAS-tävlingar indelas enligt följande:

Se gällande WRAS Regelbok för mer ingående regler för enskild klass.

A-Tävling: Är en internationell tävling, godkänd av WRAS och öppen för deltagare från alla länder. För start krävs att ryttare och häst har licens. Vid A- tävling gäller WRAS regelbok samt att domaren är godkänd att döma på A- nivå.

B-Tävling: Är en nationell tävling, godkänd av WRAS och öppen för deltagare med gällande medlemskap i WRAS ansluten klubb. För denna start krävs att ryttare och häst har licens. Vid B-tävling gäller WRAS regelbok samt att domaren är godkänd att döma på B- nivå.

C-Tävling: Är en regional tävling, t.ex. KM eller liknande, godkänd av WRAS och öppen för deltagare med gällande medlemskap i WRAS ansluten klubb. För start krävs att ryttare och häst har licens. Vid C- tävling gäller WRAS regelbok samt att domaren är godkänd att döma på C- nivå.

D-Tävling: Är en lokal tävling, t.ex. klubbtävling eller liknande, anordnad av WRAS-ansluten klubb och öppen för deltagare med gällande medlemskap i WRAS-ansluten klubb. Vid D-tävling gäller WRAS regelbok. Domare vid D-tävling skall vara godkänd av WRAS. För start krävs att ryttare och häst har licens.

E-Tävling: Prova-På-tävling. Prova-På klass är ämnad för de ekipage som vill prova att tävla westernridning och ej är medlemmar i en WRAS- ansluten klubb. I denna klass bör arrangören se till att mönster är så utformade att så många som möjligt rider godkänd ritt. Licenser är inget krav och avvikelser får göras beträffande westernutrustningen.